Etusivu » Islanti » Islanti suomeksi opastettuna » Suomeksi opastettu aktiiviloma Pohjois-Islannissa

Syksyinen hevosvaellus Pohjois-Islantiin

Ratsastusta Pohjois-Islannin huikeassa erämaassa. Unelmamatka luontomatkailusta kiinnostuneille islanninhevosfaneille: huolella valittu matkaohjelma, pieni ryhmäkoko, yksinkertainen maatila- ja erämaamajoitus, herkullinen kotiruoka, sympaattiset islanninhevoset, rentouttavat lämminvesialtaat ja Pohjois-Islannin karu ja hiljainen syysluonto. Matkanjohtajana Islannista matkakirjoja kirjoittanut Satu Rämö. Osallistujilta edellytetään hyvää peruskuntoa ja vähintään keskitason ratsastuskokemusta (hallitsee hevosen kaikissa askellajeissa).

 

Matkapäivät: 1.–8.9.2017 

 

Matkaohjelma1. päivä
Suora Icelandairin lento Helsingistä Keflavikiin 8:45-9:10. Matka (400 km) kohti Grenivíkiä alkaa. Matkan aikana ihailemme Pohjois-Islannin maisemia ja pysähdymme lounaalle. Saavumme ja majoitumme Polar Hestarin maatilalle Grenivíkin sympaattiseen kalastajakylään. Illallinen maatilalla.

 

2. päivä

Aamiainen maatilalla. Ratsastusvaellus Atlantin rannalla 5 h. Hyvällä onnella saatamme nähdä merellä valaita! Vaelluksen aikana nautimme retkilounaan. Iltapäivällä rentouttava uimahallikäynti Grenivíkin lämpimissä ulkoilma-altaissa. Illallinen maatilalla.

 

3. päivä

Aamiainen maatilalla. 5 tunnin ratsastusvaellus kauniissa, maaruskan värittämässä laaksossa. Maastot ja maisemat vaihtuvat: ratsastamme joenvartta pitkin, läpi islantilaisen metsän ja kumpuilevaa hiekkatietä. Yövymme majatalossa, jonka pihalla on kuumavesiallas, jossa on ihana rentouttaa ratsastuksen rasittamia lihaksia. Illallinen majatalon maaseuturavintolassa.

 

4. päivä

Tukevan aamiaisen jälkeen lähdemme matkalle kohti kotitilaa. Päiväratsastuksen päätteeksi nautimme herkulliset kakkukahvit. Iltapäivällä käymme tutustumassa paikalliseen lähiympäristöön. Sääolosuhteista riippuen käymme joko parin tunnin mittaisella retkellä ihailemassa upeaa vesiputousta tai teemme vierailun Laufásin kotiseutumuseoon, jossa pääsemme katsomaan, millaista oli islantilainen arki 1600-1800-luvuilla. Illallinen maatilalla.

 

5. päivä

Aamiainen maatilalla. Kaksipäiväinen vaellus kohti Islannin pohjoista erämaata alkaa. Pakkaamme mukaan seuraavien päivien aikana tarvittavat varusteet ja ruoat.

 

Kohteemme on Gílin erämaamökki Trollien laaksossa, jossa ei enää vuosikymmeniin ole asunut ihmisiä. Seuranamme ovat lampaat, kansansadut ja vehreät ylänkömaisemat, joita halkovat kirkasvetiset joet. Ratsastuksen aikana nautimme retkilounaan. Majoitumme yksinkertaisessa erämaamökissä keskellä kaunista islantilaista erämaata suuren joen ja solan vieressä. Illallinen erämaamökissä. Hevoset yöpyvät kanssamme samalla alueella. Kirkkaalla säällä saatamme nähdä illalla upeita revontulia ja pohjoisen tähtitaivaan. 

 

6. päivä

Aamiainen erämaamökissä. Satuloimme hevoset ja ratsastamme vauhdikkaasti kohti kotia. Ratsastuksen aikana nautimme retkilounaan. Päivän päätteeksi saavumme maatilalle, jossa kakkukahvit, sisävessa, suihku ja illallinen odottavat seikkailijaa.

 

7. päivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Pohjois-Islannin pääkaupunkia Akureyriä, jossa voi omin päin tutustua kaupunkiin, nauttia sen kahvila- ja museotarjonnasta, tehdä ostoksia tai käydä uimassa. Nautimme Akureyrissä lounaan, jonka jälkeen matkaamme halki upeiden vuoristomaisemien kohti Keflavíkia, jonne saavumme noin kello 22. Matkan aikana pysähdymme maaseuturavintolassa luomuillallisella.

 

8. päivä

Suora reittilento Helsinkiin lähtee klo 1.00. Saapuminen Helsinkiin klo 7.35.

 

Ratsastusvälineiden desinfiointi:


Ratsastusvaatteet (ratsastussaappaat, -housut ja -takit, jne.) tulee pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä. Ratsastusvaatteet, joita ei voi pestä vähintään 40 asteessassa tai kuivapestä, tulee desinfioida vähintään 5 vrk ennen saapumista Islantiin. Desinfiointi sujuu kätevimmin eläinlääkärin toimesta. Islannin eläinlääkäriviranomaiset suosittelevat desinfiointiin Virkon S –desinfiointiainetta. Tulli ei vaadi virallista kirjallista todistusta desinfioinnista, mutta maahan saapumisen helpottamiseksi on suositeltavaa olla mukana dokumentti, johon on lueteltu mitä ratsastusvälineitä/vaatteita matkatavaroissa on mukana ja milloin asianmukainen desinfiointi/pesu on tehty.

 

HUOM! Satuloita, suitsia, käytettyjä ratsastuskäsineitä materiaalista riippumatta tai muita käytettyjä nahkavälineitä ei saa tuoda Islantiin lainkaan. Jos mukaan tuo uudet ratsastuskäsineet, tulee hintalaput olla paikoillaan sekä kuitti ostosta.

 

Desinfiointi vaaditaan, koska Islannissa ei ole olemassa tarttuvia eläinsairauksia (esim. vesikauhua tai suu- ja sorkkatautia), ja siksi on tärkeää suojella maan eläimiä. Näin autamme osaltamme suojelemaan Islannin haurasta luontoa! Lisätietoa: www.cvo.is ja www.mast.is.Hinta:   alk. 2190 €

Varaa tästä   Hinnasto

Kuvagalleria


Varaa Islannin matkat online!