Reykjavik-opas


Täällä voit lukea lisää Reykjavikista matkailukohteena, sekä saada apua ja vinkkejä matkan suunnitteluun. Oppaaseemme on kerätty tietoja Reykjavikin nähtävyyksistä, aktiviteeteistä sekä pääkaupungista.

Islanti-opas


Täältä löydät tietoa, miten suunnitella täydellinen Islannin matka. Miten matkustaa ympäri maata ja miten majoittua? Oppaastamme löydät myös tietoa Islannin eri alueista ja nähtävyyksistä.

Käytännön info


Islanti on Pohjoismaa omine erityispiirteineen. Se on Euroopan toiseksi suurin saari (103 000 km2) ja sijaitsee Pohjois-Atlantilla, aivan pohjoisen napapiirin eteläpuolella. Koska Islanti on geolog

Tietoa Islannin retkistä

Retket eivät välttämättä ole aina retkikuvauksen mukaisia, sillä sää, aukioloajat ym. saattavat aiheuttaa muutoksia. Oikeus vähäisestä osanottajamäärästä ja sääoloista johtuviin retkiperuutuksiin sekä ohjelma-, aikataulu- ja hintamuutoksiin pidätetään.

Varaukset

Kansainvälisten retkien varaukset tulee tehdä viimeistään 1 viikko ennen matkalle lähtöä. Suomeksi opastetut retket tulee varata 2 viikkoa ennen matkalle lähtöä Saga Matkojen toimistosta tai retkivarauksia voi tehdä myös Islannissa Saga Matkojen oppaalta. Retket voi maksaa suomeksi opastetulla matkalla oppaalle vain euroina. 

Voucherit

Kansainvälisiä retkiä varten toimitamme voucherit, jotka toimivat retkilippuina. Voucheri tulee ottaa mukaan matkalle. Jos olet varannut retken Sininen laguuni saa menomatkalla retkibussiin noustessa voucherilla paluukuljetuslipun, joka tulee näyttää paluumatkalla. Paluu laguunilta on joustava ja lippu käy haluamaanne kuljetukseen.

Retkille nouto

Nouto tapahtuu asiakkaan hotellista tai retkenjärjestäjän karttaan merkityltä bussipysäkiltä. Tarkka sijainti on merkitty asiakkaan voucheriin. Huomioithan, että retkibussit eivät voi noutaa asiakkaita Laugavegurin tai Hverfisgatan varrella sijaitsevista hotelleista. Katso kaikki noutopysäkit ja hotellit täältä.

Opastus

Kansainvälisillä retkillä opastuskielenä on yleensä ainakin englanti. Bussiretkillä opastus alkaa, kun kaikki asiakkaat on noudettu majoituspaikoista. Bussiretkillä asiakkaat noudetaan hotellilta pienemmällä autolla ja viedään BSI-bussiterminaalille, jossa vaihdetaan suureen retkibussiin. Lentoretkillä opastus alkaa vasta matkakohteessa. Superjeeppiretkillä kuljettaja toimii retken oppaana. Ratsastusretkillä ei ole varsinaista opastusta, mutta talleilla ja retkellä on mukana kokenut ratsastuksen opettaja. Valasretkillä opas kertoo aluksella valaista ja herättää huomion, kun näkyvissä on valaita. Aktiviteettiretkillä mukana on lajin tunteva opas.

 

Retkille noudetaan yleensä majoituspaikasta ennen ilmoitettua retkelle lähtöaikaa, mutta kuljetus tulee varata ennakkoon. Tarkista asia retkeä varatessasi.

Vaatetus

Suosittelemme retkille tukevapohjaisia jalkineita ja lämpimiä ulkovaatteita, jotka sietävät vaihtelevaa ja tuulista säätä. Villapaita, päähine ja käsineet saattavat olla kesälläkin tarpeen, samoin lämpimät alusvaatteet ja sadevaatteet. Tuulen takia sateenvarjoa ei suositella. Vaelluskengät ovat kätevät kaupunkien ulkopuolella liikuttaessa.

Lentoretket

Jos olet varannut lentoretken, sinulle toimitetaan ennen matkalle lähtöä Saga Matkojen voucheri, joka vaihdetaan Reykjavikin kotimaan lentoterminaalissa Air Icelandin lähtöselvityksessä lentolippuun. Päiväretkille lähdettäessä saat paluulentolippusi vasta paluulennon lähtöselvityksessä henkilötodistustasi vastaan. Mitään tositetta ei tarvita.

 

Lentoretkille ei ole kuljetusta majoituspaikoista. Air Icelandin Islannin ja Grönlannin (Kulusuk) lentoretkien lähtöselvitys on Reykjavikin lentokentän kotimaan terminaalissa. Tarkista lentolipustasi. Keskustasta terminaaliin pääsee bussilla tai taksilla, matkaa kertyy pari kilometriä. Lentoretkillä on säävaraus.

Valaiden- ja revontulien katseluretket

Aluksella on hyvä tilat valaiden katseluun ja myös sisätiloissa on tilaa oleskella. Lämpimiä haalareita on veloituksetta tarjolla. Aluksella voi myös lisämaksusta nauttia kuumia tai kylmiä juomia ja pientä suolaista. 

 

Valasretkelle sekä revontuliristeilylle lähdetään satamasta Reykjavikin ydinkeskustasta. Valasretkifirma voi noutaa majoituspaikasta lisämaksusta, mutta kuljetus tulee varata ennakkoon. Valasretkillä on säävaraus. Jos retkeä ei pystytä toteuttamaan sään takia ja asiakas ei pysty osallistumaan retkelle toisena päivänä, voidaan maksu palauttaa. Jos retki on toteutunut, mutta näköhavaintoja ei ole tehty, tarjoaa retkenjärjestäjä uuden retken veloituksetta. Maksun palautusta ei saa toteutuneesta retkestä.